perjantai 19. elokuuta 2016

Taukoilu hyväksi?!

Pakko myöntää, että nyt on tullut taukoiltua. Onko se ollut hyvästä vai pahasta?!?
Välillä tuntuu, että tauko tekee hallaa harjoitukselle. Mieli lopahtaa ja kaikki menee ennemmin takapakkia, kuin eteenpäin. Mulle kävi niin nyt kahen viikon juoksutauon aikana.

Vaellus viikon jälkeen on juoksujalka mennyt vähän hitaammin eteenpäin ja oon miettinyt miksi. Onko se vaan perus laiskuus vai onko se ajatus siitä, että nyt pitäis jo mennä kevyemmin?! Vauhti on pysynyt suht samana, seura on edelleen hyvä ja maisemiakin ollaan vaihdettu.
Mistä sitten johtuu,..
Osallistuin Rauman Lapissa järjestettyyn löylyhölkkään. 8km oli matkana, joka kulki asfalttia, hiekkatietä ja metsäpolkuakin mentiin. Asfaltilla tosin en ole pitkään aikaan juossut ja se tuntui heti jaloissa. Hiekkatie oli tuttu ja turvallinen alusta ja se olikin ihan miellyttävää. Metsäpolku mentiin kallioista mäkeä ylös, Huhhuh =) silti metsä osuus meni todella nopeasti, jonka jälkeen taas hiekkatietä ja sitten maaliin. Matka taittui noin 50minuutissa ja oli kyllä RASKASTA.

Löylyhölkän tulos
Ennen löylyhölkkää en tainnut käydä kyllä juoksemassa vaelluksen jälkeen kertaakaan, tunsin levon olevan rankan viikon jälkeen paikallaan.
Tauon jälkeen lenkkareiden takaisin laittaminen tuntuu aina niin raskaalle. Jotenkin helpompaa tehdä kaikkea muuta, kun lähteä juoksemaan.

Viime viikolla olikin Suomen ladun maastopyöräily kiertueen esittelypäivä täällä Raumalla ja siellähän sitä tuli oltua ja oikeen lehteen päästyä.


Vaelluskaveri Armi oli kanssa testaamassa pyöriä

Harjoittelua; kiviä, puita ja pieniä
kapeita polkuja
Fatbike ja täysin jousitettu maastopyörä oli valittavissa
Hauskaa kyllä oli. Meitä oli noin kaksikym-mentä osallistujaa nuorta ja vanhempaakin oli mukana. Ensin laitettiin pyörien asetukset kuntoon ja hieman tutustuttiin millainen pyörä on alla. Mulla oli fatbike ekaa kertaa alla. Seuraavaksi lähdettiin suorittamaan jarrutus testiä ja mutkikkaita ratoja. Rauman Latumajan alapihalla oli pyörän ja oman tasapainon testausta ja yläpihalla oli sitten "kiviä, puita ja ahtaita polkuja", jotka piti kunnilalla suorittaa =)
Kahvi välissä ja sitten metsään. Sen verran oli menoa ja meininkiä, että unohdin ottaa kuvia metsässä. 3h tuli sitten yhtäsoittoa oltuu pyörän päällä. Kyllähän siinä jo hikikin tuli.

Seuraavaksi onkin nyt sunnuntaina 21.8. Turku Touring Pyöräily tapahtuma. Matkana on 80km, jota lähden suorittamaan kahden työkaverin ja toisen heidän vaimonsa kanssa. Toivottavasti en kuole matkalla. Harjoittelu tähänkin on ollut tapani mukaan todella tehokasta. Muutama noin 11km matka on tällä samalla viikolla tullut tehtyä. Eikä oikein isoja lenkkejä voi enää mennä tekemään, jotta ehtii palautumaan. Tänään (perjantaina) velä 11km lenkin ja sitten salille tekemään hikijumppaa, niin eikös se siinä sitten.
Toivon kovasti ettei sunnuntaina sada ja ettei tuulisi hirveästi. Aurinkoa olisi kiva saada lenkin ajaksi, niin tulisi pirteämpi olo.
Mukaan pitää pakata; buranaa, vettä, urheilujuomaa, banaania ja tietenkin suklaata <3 ihania tekosyitä nää pitkät urheilut suklaan ostolle =D

Ennen kuin edellinen on suoritettu pitää jo katsoa eteenpäin ja valkata seuraava "itsensä ylitys" tapahtuma. Oon jo viimevuonna kattonut, mutta en uskaltanut osallistua
Rauman Lapissa järjestetään Narvi-Triatlon tai pikemminkin osallistuisin kuntotriatlonin 200m uinti, 11km pyöräily ja 4km hölkkä! Toiveena olisi, että saisin uudet lenkkarit siihen mennessä ja voisin niitä sitten siellä kokeilla. Voi kyllä olla parempi mennä vanhoilla, niin ei niin väliä mihin lammikkoon astuu.

Asics gel-foundation 12
Olen pohtinut uusien lenkkareiden ostoa jo kauan ja nyt sen sitten sain tehtyä. Tilasin Asicsen gel-foundation 12 lenkkarit. Niissä on ylipronaatio tuki ja ihan kivan värisetkin (tossa kuvassa tosin näyttää vaan mustilta)
Uskalsin tilata netistä, koska olen nyt käynyt niin monet Asicsen kenkät kokeilemassa ja tunsin olevani varma koosta. Haikein mielin siirryn kyllä Adidaksesta pois.
Uskon silti uusien lenkkareiden tuovan intoa taas lenkille.
Talveksi pitäisi jo alkaa katsomaan niitä nastalenkkareita, jotta tekosyitä ei löydy olla lähtemättä lenkille.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti